Digitalisaation myötä myös lakipalveluiden alalla asioiden hoitaminen sähköisessä muodossa lisääntyy. Yhä useammat lakipalveluita tarjoavat toimistot siirtyvät kiinteistä toimistotiloista toimistohotelleihin ja pyrkivät tehostamaan palveluidensa tuottamista sijainnista riippumatta.

Ihmiset ovat entistä kiireisempiä ja moni pyrkii hoitamaan tärkeitä asioitaan, kuten pankkiasioita, sähköisesti tai puhelimitse. Ajankäytön tehokkuus on tärkeässä osassa ihmisten arjessa. Myöskään lakiasiaintoimiston sijainnilla ei enää ole konkreettista merkitystä, sillä voit valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan lakiasiantoimiston, asuit sitten lähellä, kaukana tai jopa toisessa valtiossa.

Sähköisellä asioinnilla säästämme aikaasi ja rahaasi. Tarjoamme mutkatonta palvelua puhelimitse, sähköpostitse ja skype -yhteydellä. Koska kaikissa asioissa tapaamista ei tarvita, pystymme hoitamaan asiasi yhteydenottosi jälkeen jopa muutaman tunnin kuluessa.

Tietyt asiat vaativat asiakkaan kanssa konkreettista tapaamista ja näissä tapauksissa tapaaminen järjestyy toimistomme tiloissa. Toimeksiannon yhteydessä räätälöidään juuri sinun tarpeisiisi sopiva palvelukokonaisuus.

Kiireellisissä tai pienissä asioissa voit soittaa lakipuhelimeen
0600-18000*, josta saat lakiapua.

Soittamalla lakipuhelimeen 0600-18000* saat nopeaa ja asiantuntevaa lakiapua. Lakipuhelimeen vastaa aina lakimies tai varatuomari. Lakimies puhelin on edullinen lakineuvonta puhelin.

*Lakipuhelin on maksullinen puhelin, josta saat lakineuvontaa puhelimitse. Puhelun hinta on 2,44 €/min+pvm. Jonotus on maksutonta. Laskutus tapahtuu kätevästi suoraan puhelinlaskulla.