Työoikeus lakimies

Laki Helsinki - Lakimies on käytettävissä kaikissa työoikeus tapauksissa

Työntekijän oikeudet

Työnantajan oikeudet

Työsopimus

Toimitusjohtajasopimus

Työoikeusriidat

Työehtosopimukset

Kirjoituksia työoikeudestaLAITON IRTISANOMINEN​​​

Työntekijän irtisanominen on lähtökohtaisesti hankalaa Suomessa. Tämä ajaa työntekijöitä tekemään enemmän määräaikaisia työsopimuksia toistaiseksi voimassaolevien sijaan. Me avustamme sekä työnantajia että työntekijöitä työsopimuksiin liittyvissä asioissa ja työsuhteisiin liittyvissä riidoissa. Irtisanominen saattaa olla laiton, jolloin työntekijällä on oikeus jopa 24 kuukautta vastaavaan palkkaan. Toisaalta, oikein tehtynä, hankalasta työntekijästä pääsee eroon.

KOEAIKAPURKU

Koeaikapurku on oma työsuhteen päättymisen muoto. Koeaikapurku edellyttää, että työsuhteen purkaminen tapahtuu, kun koeaika on vielä voimassa. Koeaika ei ole voimassa suoraan lain nojalla vaan siitä pitää nimenomaisesti sopia työsopimuksessa, jotta on edes mahdollista tehdä harkita koeaikapurun suorittamista.

YT-NEUVOTTELUT

YT-neuvottelut ovat yrityksessä tapahtuvat neuvottelut, yhtiön ja työntekijöiden välillä. YT-neuvottelut perustuvat lakiin yhteistoiminnasta yrityksissä eli YT-lakiin. Kunnassa tapahtuvat YT-neuvottelut eivät kuulu YT-lain piiriin. Pääsääntöisesti YT-neuvottelut tulevat kyseeseen, kun yhtiön taloudellinen tilanne on heikentynyt ja on tarpeen päästä eroon työntekijöistä.

YT-laki on hyvin muotosidonnainen laki, jolla tarkoitetaan sitä, että asiat menevät pääosin hyvin, kunhan noudatetaan tiettyjä aikarajoja sekä menettelyllisiä pykäliä. Mikäli näitä ei noudateta voi väärin suoritetut YT-neuvottelut tulla erittäin kalliiksi yritykselle.