Toisinaan tärkeä asiakirja saattaa kadota esimerkiksi muuton yhteydessä tai vahingossa tuhoutua tarpeettomien papereiden mukana. On ensiarvoisen tärkeää ryhtyä heti toimiin, mikäli huomaa esimerkiksi panttikirjan tai osakekirjan kadonneen tai tuhoutuneen. Kateissa olevaa panttikirjaa tai osakekirjaa saattaa joku ulkopuolinen käyttää häikäilemättömästi hyväkseen. Ongelmia tuottaa usein myös tilanteet, joissa esimerkiksi kiinteistöä ollaan myymässä ja sitten huomataankin, että kiinteistön panttikirja on kateissa. Ostotilanne pitkittyy turhaan usean kuukauden, koska kadonnut panttikirja tulee kuolettaa ennen myyntitilannetta. Kadonnut tai tuhoutunut asiakirja tulee kuolettaa toimivaltaisessa käräjäoikeudessa. Asiakirjan kuolettaminen on keskimäärin muutaman kuukauden pituinen prosessi, koska kuoletettu asiakirja tulee kuuluttaa Virallisessa lehdessä.

Riippuen asiakirjasta, joka tulee kuolettaa, vaaditaan erilaisia liitteitä. Näiden osalta selvittämiseen saattaa kulua tuntikausia, jos et tiedä mitä olet tekemässä. Ota yhteyttä toimistomme asiantunteviin lakimiehiimme ja hoidamme kuolettamishakemuksen oikeiden dokumenttien kanssa käräjäoikeuteen ja hoidamme koko prosessin läpi puolestasi.

Kiireellisissä tai pienissä asioissa voit soittaa lakipuhelimeen
0600-18000*, josta saat lakiapua.

Soittamalla lakipuhelimeen 0600-18000* saat nopeaa ja asiantuntevaa lakiapua. Lakipuhelimeen vastaa aina lakimies tai varatuomari. Lakimies puhelin on edullinen lakineuvonta puhelin.

*Lakipuhelin on maksullinen puhelin, josta saat lakineuvontaa puhelimitse. Puhelun hinta on 2,44 €/min+pvm. Jonotus on maksutonta. Laskutus tapahtuu kätevästi suoraan puhelinlaskulla.