Yksityishenkilön velkajärjestely, joka tunnetaan myös nimillä yksityishenkilön velkasaneeraus, henkilökohtainen velkajärjestely tai henkilökohtainen velkasaneeraus on menettely, jossa velallisen velkoja yleensä leikataan rajusti, jotta hän kykenee selviytymään veloistaan. Velkajärjestelystä säätää laki yksityishenkilön velkajärjestelystä.

Tavallisesti henkilökohtainen velkasaneeraus kestää 3 tai 5 vuotta ja silloin, kun kyseessä on omistusasunnon säilyttäminen velkajärjestelyssä, niin 10 vuotta. Velkajärjestelyssä laaditaan maksuohjelma, jota velallisen tulee noudattaa 3, 5 tai 10 vuotta ja hän lyhentää velkojaan tietyn summan per kuukausi. Yleensä tämä summa on pienempi kuin esimerkiksi ulosoton kautta vietävä rahamäärä. Asuntolaina velkajärjestelyn aikana on yksi tavallinen tilanne, johon velkajärjestelyssä otetaan kantaa ja riippuen tilanteesta, on mahdollista säilyttää omistusasunto velkajärjestelyssä.

Toimistomme avustaa velkaantuneita henkilöitä velkajärjestelyhakemusten laatimisisessa. Lisäksi teemme tarpeen mukaan myös maksuohjelman, joka toimitetaan käräjäoikeuteen.

Riippuen henkilön tulotasosta, on velallisella mahdollisuus saada oikeusapua velkajärjestelyhakemusta varten, jolloin parhaimmillaan hänen ei tarvitse maksaa palkkiotamme, vaan sen hoitaa kokonaan valtio.

Minkä takia pyytää meitä laatimaan velkajärjestelyhakemus sekä maksuohjelma?

Esimerkiksi Helsingin velkaneuvonta on kiireinen kaupungin yksikkö, jossa käsittelyajat ovat pitkiä. Tällöin hakemusten laadinta kestää pääsääntöisesti pitkään. Meidän toimistomme taas pystyy hoitamaan velkajärjestelyhakemusten laadinnan nopeasti ja lisäksi laadimme tarvittaessa maksuohjelman samalla, jolloin prosessi nopeutuu huomattavasti etenkin, jos käräjäoikeus hyväksyy maksuohjelman suoraan.

Kokemuksia velkajärjestelystä toimistostamme löytyy asian eri kantilta niin tuomioistuimen, selvittäjän sekä velkaneuvojan näkökulmasta. Meillä on siis hyvä käsitys mitä vaaditaan menestykselliseltä velkajärjestelyhakemukselta. Tätä ei välttämättä ole kaikilla velkaneuvojilla.

Velkajärjestely ei ole paikkakuntakohtainen vaan lakimiehemme avustavat myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella olevia velallisia.

Kiireellisissä tai pienissä asioissa voit soittaa lakipuhelimeen
0600-18000*, josta saat lakiapua.

Soittamalla lakipuhelimeen 0600-18000* saat nopeaa ja asiantuntevaa lakiapua. Lakipuhelimeen vastaa aina lakimies tai varatuomari. Lakimies puhelin on edullinen lakineuvonta puhelin.

*Lakipuhelin on maksullinen puhelin, josta saat lakineuvontaa puhelimitse. Puhelun hinta on 2,44 €/min+pvm. Jonotus on maksutonta. Laskutus tapahtuu kätevästi suoraan puhelinlaskulla.