Rikos

RIKOSESTA EPÄILTY

Rikosjuristin tarve

Epäillyn avustaminen - esitutkinta ja oikeudenkäynti vaiheessa

Oikeusapu - ilmainen lakimies

RIKOKSEN UHRI

Vahingonkorvaus

Ilmainen lakimies

Oikeudenmukainen rangaistus tekijälle

Alla on tekstejä rikosaiheesta lakimiehen kirjoittamina. Lue lisää rikosjuristin kirjoituksia sisarsivustoltamme www.rikoslakimies.fi sivuilla voit tehdä myös tarkistuksen kannattaako sinun hankkia rikoslakimies avustamaan sinua. Sivuilta näet myös mitä oikeuksia ja velvollisuuksia sinulla on.

​Jos sinut on kutsuttu kuulusteluihin tai olet muuten epäiltynä rikoksesta, sinulla on oikeus käyttää lakimiestä apunasi. Lakimiehen palvelut on myös mahdollista saada valtion kustantamana oikeusapuna. On ensiarvoiseen tärkeää ottaa yhteyttä lakimieheen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta oikeutenne toteutuvat täysimääräisesti.

​​Oikeusapu tarkoittaa, että yksityishenkilönä voit saada lakimiehen avustamaan sinua, jolloin valtio maksaa kulut kokonaan tai osittain. Oikeusapua voi saada mihin tahansa oikeudelliseen asiaan. Moniin vakuutuksiin, esimerkiksi kotivakuutukseen, sisältyy oikeusturvavakuutus, jolloin omavastuuosuutta vastaan voit käyttää lakimiehen palveluja vakuutusyhtiön maksaessa lakimiehen palkkiot.

Linkistä voit alustavasti arvoida, voidaanko oikeusapu myöntää sinulle:

asiointi.oikeus.fi/web/asiointi/koelaskelma