Rikoksen uhrin, rikoksesta syytetyn tai epäiltynä olevan tulee olla nopeasti yhteydessä avustajaan, jotta henkilön oikeudet saadaan turvattua. Avustamme kaikkia osapuolia kaikenlaisissa rikosasioissa.

Jos olet epäiltynä rikoksesta, olet rikosasiassa vastaajana. Tässä tapauksessa poliisi haluaa kuulustella sinua tai asiasi on jo siirtymässä käräjäoikeuteen. Rikosjuttujen käsittelyssä esitutkinnan merkitys on korostunut. Pöytäkirjan kirjauksia on hyvin vaikea muuttaa jälkikäteen oikeudessa. Meihin kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa oikeuksiesi turvaamiseksi. Rikoksesta epäillyllä on tietyissä tapauksissa oikeus saada itselleen esitutkintaan ja oikeudenkäyntiin puolustaja valtion varoin. Törkeästä rikoksesta epäillylle, pidätettynä tai vangittuna olevalle määrätään sen sijaan puolustaja henkilön omasta pyynnöstään. Näissä tilanteissa henkilö saa puolustajan taloudellisesta asemastaan riippumatta ja puolustajan palkkion maksaa valtio.

Jos olet joutunut rikoksen uhriksi, olet rikosasiassa asianomistaja. Rikoksen uhrina sinulla on oikeudenkäynnissä oikeus esittää korvausvaatimus kärsimistäsi vahingoista. Rikosasian käsittelyssä liittyy lähes aina rikoksen uhrin vahingonkorvausvaatimus. Avustamme sinua esitutkinnassa, oikeudenkäynnissä ja vahingonkorvauksen vaatimisessa sekä olemme tukenasi koko prosessin ajan. Palvelumme kattaa myös mahdolliset sovittelut. Kannattaa huomioida, että kotivakuutuksiin sisältyy usein oikeusturva, jolloin palvelumme kuluista maksaa lähes täysimääräisesti yleensä vakuutusyhtiösi. Pääsääntöisesti vakuutus kattaa myös samassa taloudessa vakuutuksenottajan kanssa asuvien oikeudenkäyntikulut.

Muistathan selvittää mahdollisuutesi maksuttomaan oikeudenkäyntiin. Rikosoikeudenkäynnissä epäillyllä ja asianomistajalla voi olla oikeus valtion kustantamaan oikeusapuun. Sinulla voi olla mahdollisuus tähän, mikäli oikeusavun edellytykset täyttyvät. Me tarkistamme aina neuvottelujen yhteydessä oikeusapusi edellytykset.

​Olemme apunasi ja turvanasi rikosasioissa prosessin kaikissa eri vaiheissa sekä rikosoikeudenkäynneissä. Älä jää turhaan painimaan asian kanssa vaan ole meihin rohkeasti yhteydessä!

Kiireellisissä tai pienissä asioissa voit soittaa lakipuhelimeen
0600-18000*, josta saat lakiapua.

Soittamalla lakipuhelimeen 0600-18000* saat nopeaa ja asiantuntevaa lakiapua. Lakipuhelimeen vastaa aina lakimies tai varatuomari. Lakimies puhelin on edullinen lakineuvonta puhelin.

*Lakipuhelin on maksullinen puhelin, josta saat lakineuvontaa puhelimitse. Puhelun hinta on 2,44 €/min+pvm. Jonotus on maksutonta. Laskutus tapahtuu kätevästi suoraan puhelinlaskulla.