Työoikeusasiat

Laki Helsinki – Lakimies on käytettävissä kaikissa työoikeus tapauksissa.

  • Laiton irtisanominen.
  • Yt-neuvottelut.
  • Koeaikapurku.
  • Työntekijän oikeudet.
  • Työnantajan oikeudet.
  • Työsopimus.
  • Toimitusjohtajasopimus.
  • Työoikeusriidat.
  • Työehtosopimukset.

Laiton irtisanominen​​

Työntekijän irtisanominen on lähtökohtaisesti hankalaa Suomessa. Tämä ajaa työntekijöitä tekemään enemmän määräaikaisia työsopimuksia toistaiseksi voimassaolevien sijaan. Me avustamme sekä työnantajia että työntekijöitä työsopimuksiin liittyvissä asioissa ja työsuhteisiin liittyvissä riidoissa. Irtisanominen saattaa olla laiton, jolloin työntekijällä on oikeus jopa 24 kuukautta vastaavaan palkkaan. Toisaalta, oikein tehtynä, hankalasta työntekijästä pääsee eroon.

Koeaikapurku

Koeaikapurku on oma työsuhteen päättymisen muoto. Koeaikapurku edellyttää, että työsuhteen purkaminen tapahtuu, kun koeaika on vielä voimassa. Koeaika ei ole voimassa suoraan lain nojalla vaan siitä pitää nimenomaisesti sopia työsopimuksessa, jotta on edes mahdollista tehdä harkita koeaikapurun suorittamista.

YT-neuvottelut

YT-neuvottelut ovat yrityksessä tapahtuvat neuvottelut, yhtiön ja työntekijöiden välillä. YT-neuvottelut perustuvat lakiin yhteistoiminnasta yrityksissä eli YT-lakiin. Kunnassa tapahtuvat YT-neuvottelut eivät kuulu YT-lain piiriin. Pääsääntöisesti YT-neuvottelut tulevat kyseeseen, kun yhtiön taloudellinen tilanne on heikentynyt ja on tarpeen päästä eroon työntekijöistä.

YT-laki on hyvin muotosidonnainen laki, jolla tarkoitetaan sitä, että asiat menevät pääosin hyvin, kunhan noudatetaan tiettyjä aikarajoja sekä menettelyllisiä pykäliä. Mikäli näitä ei noudateta voi väärin suoritetut YT-neuvottelut tulla erittäin kalliiksi yritykselle.

Kirjoituksia

Lue lakimiehemme kirjoituksia työoikeudesta.

Palkkasaatavan vanhentuminen

Palkkasaatavan vanhentumista koskevat säännökset ovat pakottavaa oikeutta eli niistä ei voi sopia työntekijän haitaksi työehtosopimuksella eikä työsopimuksella. Työsopimuslaki 13:9§ Vanhentuminen…

Koeaikapurusta

Yleinen käsitys on, että koeaikapurku voidaan aina suorittaa koeaikana, mikäli työnantaja ei halua jatkaa työsuhdetta. Vaikka tämä on pääsääntöisesti oikein,…

TYÖSUHTEEN PÄÄTTÄMINEN JA KORVAUS

Päämiehellemme esitettiin seuraava vaatimus: Vaatijan ylityö-, pyhä- ja pekkaspäiväkorvausten maksu yhtiössänne on ollut myöhässä. Tästä johtuen hän on vaatinut hänelle…

Alisuoriutuminen

Lähtökohtia alisuoriutumisen arviointiin Työsopimuslain (TSL) 3 luvun 1 § mukaan työntekijän yleisenä velvollisuutena on tehdä työnsä huolellisesti noudattaen niitä määräyksiä,…

Työntekijän oikeus purkaa työsopimus

Työsopimus on sopimus siinä missä kauppasopimus, joten työsopimus on mahdollista purkaa. Työoikeudelliset sopimukset ovat oma sopimustyyppinsä ja sillä on tiettyjä…

TYÖSUHTEEN PÄÄTTÄMINEN TAI PÄÄTTYMINEN

Määräaikainen vs. toistaiseksi voimassa oleva työsopimus Määräaikainen työsopimus Ensijaisesti määräaikainen sopimus raukeaa, kun viimeinen työpäivä päättyyVoidaan sopia irtisanomisajasta, vaikka sopimus…

Joustotyöaika

Mikä on uuden työaikalain mahdollistama joustotyöaika?

Työntekijä vai osakas?

Tavanomainen kysymys on, mikä on henkilön oikeudellinen status, kun hän on samaan aikaan sekä työntekijä että yhtiön osakkeenomistaja. Lähtökohtaisesti tilanteessa…

Oletko kiinnostunut? Lakimiehemme auttavat Teitä.

Valitse sinulle sopivin tapa ottaa yhteyttä. Tavoitat lakimiehemme puhelimitse, Live Chatissä sekä lähettämällä viestiä sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.