Takaisinottovelvollisuuden laiminlyönti

Takaisinottovelvollisuuden laiminlyönti

Edustimme oikeudessa työntekijää, joka haastoi entisen työnantajansa oikeuteen, jossa kysymyksessä oli takaisinottovelvollisuden laiminlyönti. Voitimme tapauksen käräjäoikeudessa eikä työnantaja enää valittanut hovioikeuteen, joten käräjäoikeuden tuomio sai lainvoiman, ja työntekijä ansaitsemansa korvaukset. Kävimme asiassa sovintoneuvotteluita, ja pyrimme kovasti sovintoon, sillä oli ilmeisestä, että työnantajalle oli käynyt vahinko tilanteessa, eikä työntekijän takaisinottovelvollisuuden laiminlyönti ollut tahallinen teko työnantajalta. Valitettavasti …

Takaisinottovelvollisuuden laiminlyönti Lue lisää…

Törkeä kirjanpitorikos ja törkeä veropetos

VAPAUTTAVA TUOMIO – TÖRKEÄ KIRJANPITORIKOS JA TÖRKEÄ VEROPETOS

Meidän toimistomme lakimies oli puolustamassa toista vastaajaa, kun käräjäoikeus hylkäsi syytteet vakavista talousrikoksista. Alla on tuomio sekä tässä Helsingin Sanomien juttu aiheesta: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008868064.html Tämä asia voitettiin hyvällä asianajolla sekä hyvällä lakimiesten yhteistyöllä. Asiassa laadittiin hyvä suunnitelma puolustautumiseen sekä hankittiin vahvaa näyttöä. Lisäksi asiassa argumentoitiin vahvoilla juridisilla perusteilla lakimiesten toimesta. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus Tuomio Annettu kansliassa 06.06.2022 …

VAPAUTTAVA TUOMIO – TÖRKEÄ KIRJANPITORIKOS JA TÖRKEÄ VEROPETOS Lue lisää…

Kuluttajansuoja 1.

Kuluttajansuoja 1.

Kuluttajansuoja – mitä se on? Kulutusyhteiskuntamme perustuu nimensä mukaisesti kuluttamiseen. Yksityishenkilöiden tarpeet ovat kasvaneet varsinkin 2000-luvulla voimakkaasti, ja näihin ovat myös markkinat vastanneet. Nykypäivänä on kuluttajien tarjolla mittaamaton määrä erilaisia hyödykkeitä ja palveluita. Tarjonnan määrä on loputon ja nettishoppailun myötä, on mahdollista tilata tuotteita toiselta puolelta maapalloa silmänräpäyksessä. Kuluttajilla voikin tämän vuoksi olla haasteita saada …

Kuluttajansuoja 1. Lue lisää…

Arvonlisävero

Mikä on ALV ja mitä sillä ajetaan takaa? ALV eli arvonlisävero on verotuksen muoto, jota monet meistä kuluttajista eivät ehkä tarkemmin ole koskaan miettineet, vaikka useimmat meistä sitä maksavat mahdollisesti jopa joka ikinen päivä. Yksinkertaistettuna arvonlisävero on siis kulutusvero, jota kuluttajat maksavat ostaessaan tavaroita tai palveluita. Kun yritys siis myy tavaraa tai palvelua, se lisää …

Arvonlisävero Lue lisää…

Rahanpesu ja avunanto

Rahanpesu ja avunanto – KKO:2020:98

Rahanpesu ja avunanto Rahanpesulla koitetaan kätkeä rikollista alkuperää oleva omaisuus siten, että omaisuus näyttäisi laillisesti hankitulta. Rikoslain 32 lukuun on määritelty erikseen käsitteet kätkemisrikokselle (1 §) ja rahanpesulle (6§). Rahanpesun tavoitteena on siis yksinkertaisesti välttää laittoman omaisuuden takavarikointi. Rahanpesu on rehottava ongelma EU:n sisällä ja säännöksiä joudutaan lisätä jatkuvasti. Europolin tutkinnan mukaan EU:n vuosittaisesta bruttokansantuotteesta …

Rahanpesu ja avunanto – KKO:2020:98 Lue lisää…

Tehokas katuminen

Tehokas katuminen

Tehokas katuminen – KKO:2020:91 Rangaistus rikoksesta saattaa napsahtaa, vaikka tekijä ei saattaisikaan tekoaan loppuun asti tarkoituksella. Rikoslain 5 luvun 1 §:n mukaan rikoksen yrityksestä rangaistaan kuitenkin vain, jos yritys on tahallista rikosta koskevassa säännöksessä säädetty rangaistavaksi. Jos siis rikoslaissa erikseen säädetään, että myös kyseisen rikoksen yritys on rangaistavaa voi tuomioistuin määrätä seuraamuksia. Rikoksen yrityksestä ei …

Tehokas katuminen Lue lisää…

Vuokraoikeuden siirtäminen

Vuokraoikeuden siirtäminen

Vuokraoikeuden siirtäminen – voiko sitä siirtää? Vuokralla asuminen on yleisimpiä asumismuotoja, ja varsinkin suurissa kaupungeissa saattaa sopivan vuokra-asunnon löytäminen tuottaa hankaluuksia. Silloin tällöin saattaakin vuokralaisella herätä seuraava kysymys: Onko minulla vuokralaisena oikeus siirtää vuokraoikeutta toiselle? Vuokraoikeuden siirrolla tarkoitetaan siis sitä, että uusi vuokralainen ottaa vanhan vuokralaisen paikan. Tosin sanoen ’’vanha’’ vuokralainen siirtää ’’uudelle’’ vuokralaiselle vuokraoikeuteen …

Vuokraoikeuden siirtäminen Lue lisää…

Sähköauton lataus ja taloyhtiön päätöksenteko – osa 3

Sähköautojen suosion kasvu sekä EU:n ja Suomen ympäristötavoitteet luovat paineita myös lainsäädännölle. Kesällä 2018 uudistetussa energiatehokkuusdirektiivissä säädetään sähköautojen latauspistepakosta, ja direktiivi edellyttää asuinrakennuksissa, joissa on yli 10 pysäköintipaikkaa, varautumaan latauspisteiden asentamiseen uudisrakentamisessa ja tietynlaisissa laajamittaisissa korjaushankkeissa. Direktiivissä varautumisella tarkoitetaan putkituksen toteuttamista siten, että myöhemmin olisi mahdollista jokaiseen pysäköintipaikkaan toteuttaa latauspiste tarvittavine kaapelointeineen. Hallituksen esityksessä (HE …

Sähköauton lataus ja taloyhtiön päätöksenteko – osa 3 Lue lisää…

Remontointi taloyhtiöissä – päätöksenteko yhtiökokouksessa

Vanhemmissa taloyhtiöissä on usein tarvetta pienelle ja vähän isommallekin remontille. On kuitenkin hyvinkin mahdollista, että osa taloyhtiönasukkaista vastustaa tällaista tarpeellista remonttia. Saatetaan vedota siihen, että onhan täällä asuttu ennenkin ilmaan mitään tarvetta ylimääräiselle remontille tai että uudet asunnon ostajat vain haluavat teettää turhia korjauksia ja parannuksia. Remonttien vastustamista perustellaan usein sillä, että remontin vuoksi vastikkeet …

Remontointi taloyhtiöissä – päätöksenteko yhtiökokouksessa Lue lisää…

White-collar crimes in Finland part 2

In terms of most common crimes committed, it is important to highlight the role of white collar crimes. These crimes are not violent in nature, but they do however pose a serious threat to the economic society and have a personal effect on multiple individuals. The objective behind these crimes is to gain personal interest …

White-collar crimes in Finland part 2 Lue lisää…