Jos sinulla on ”vanha” asuntolaina Espanjassa, saatat maksaa laitonta vähimmäiskorkoa. Nyt sinulla on oikeus anoa ylimääräiset korot takaisin.

Espanjassa on lukuisia tapauksia, joissa pankit ovat lainan yhteydessä perineet laitonta vähimmäiskorkoa, jota ei ole muutettu, vaikka viitekorot ovat viime vuosina laskeneet huomattavasti. Viime vuonna EU-tuomioistuin päätti, että espanjalaispankkien on palautettava asiakkailleen liikaa perityt korot.

Espanjan Korkein Oikeus katsoi jo vuonna 2013, että peritty korko oli monessa tapauksessa laiton, mutta silloin ei vielä päätetty nykyistä takaisinmaksuvelvollisuutta. Takaisinmaksuvelvollisuus on pankeille kallista ja huomattava menoerä. Yksittäisen henkilön pankkilainan takaisinmaksettava osuus voi olla hyvinkin merkittävä, jopa tuhansia euroja.

Mikäli sinulla on asuntolaina espanjalaiselta pankilta, kannattaa tarkistaa lainaehtojen vähimmäiskorkopykälä ja anoa palautusta osuudelta, joka on ylittänyt viitekorot 2009 ja 2013 välisenä aikana.

Lakiasiaintoimisto HP & HP Oy voi auttaa sinua selvittämään lainasopimuksen ehdot ja anoa pankilta takaisin ylimenevän osuuden.

Kiireellisissä tai pienissä asioissa voit soittaa lakipuhelimeen
0600-18000*, josta saat lakiapua.

Soittamalla lakipuhelimeen 0600-18000* saat nopeaa ja asiantuntevaa lakiapua. Lakipuhelimeen vastaa aina lakimies tai varatuomari. Lakimies puhelin on edullinen lakineuvonta puhelin.

*Lakipuhelin on maksullinen puhelin, josta saat lakineuvontaa puhelimitse. Puhelun hinta on 2,44 €/min+pvm. Jonotus on maksutonta. Laskutus tapahtuu kätevästi suoraan puhelinlaskulla.