TIESITKÖ, ETTÄ ON MAHDOLLISTA SAADA OIKEUDELLISTA APUA, ILMAISEKSI?

Tarvitsetko oikeudellista apua, mutta koet, ettei sinulla ole varaa palkata lakimiestä hoitamaan asiaasi? Ajatteletko, että pystyt kuitenkin itse edustamaan itseäsi? Oikeudellista apua tarvitsevalla on oikeus saada maksutonta oikeusapua yksityiseltä lakimieheltä kaikissa oikeudellisissa asioissa tietyin edellytyksin. Jos asiakas täyttää maksuttoman oikeusavun saamisen edellytykset, asiakkaan omat oikeudenkäyntikulut korvataan valtion varoista kokonaan tai osittain hänen taloudellisista olosuhteistaan riippuen. Vähävaraisille henkilöille oikeusapu on täysin maksutonta. Oikeusapu ei kuitenkaan kata asiakkaalle mahdollisesti maksettavaksi tulevia vastapuolen oikeudenkäyntikuluja. Tuomioistuin voi myös tuloista riippumatta määrätä valtion varoista kustannettavan avustajan tai tukihenkilön seksuaali- tai väkivaltarikoksen uhrille.

Oikeusavun saajalla voi olla myös mahdollisuus käyttää vakuutusturvaan kuuluvaa oikeusturvaetua. Moniin vakuutuksiin, esimerkiksi kotivakuutukseen, sisältyy oikeusturvavakuutus, jolloin omavastuuosuutta vastaan voit käyttää lakimiehen palveluja vakuutusyhtiön maksaessa lakimiehen palkkiot. Tässä tapauksessa tämä on ensisijainen keino oikeusapuun nähden eli sinun tulee hyödyntää maksamasi vakuutuksen oikeusturvaetua, josta asian kulut voidaan korvata. Kummassakin tapauksessa toimistomme lakimiehet voivat avustaa sinua.

Alle 18-vuotias rikoksesta epäilty tai vakavasta rikoksesta epäilty saa usein tuloistaan riippumatta valtion varoista kustannettavan puolustajan. Puolustaja avustaa epäiltyä sekä esitutkinnassa että varsinaisessa oikeudenkäynnissä.

​Arvioimme onko sinun tapauksessasi mahdollisuus saada oikeusapua ja lähetämme puolestasi oikeusapuhakemuksen. Avustamme sinua koko prosessin ajan. Lakimiehemme on listattu oikeusavun avustajarekisteriin ja lakimiehellämme on edellytys toimia avustajana oikeusapuasiassa.

Kiireellisissä tai pienissä asioissa voit soittaa lakipuhelimeen
0600-18000*, josta saat lakiapua.

Soittamalla lakipuhelimeen 0600-18000* saat nopeaa ja asiantuntevaa lakiapua. Lakipuhelimeen vastaa aina lakimies tai varatuomari. Lakimies puhelin on edullinen lakineuvonta puhelin.

*Lakipuhelin on maksullinen puhelin, josta saat lakineuvontaa puhelimitse. Puhelun hinta on 2,44 €/min+pvm. Jonotus on maksutonta. Laskutus tapahtuu kätevästi suoraan puhelinlaskulla.