Jos huoneistossa sattuu vesivahinko osakkeenomistajan vastuulla olevan laitteen seurauksena eikä osakkeenomistaja ole toiminut siten tuottamuksellisesti, että hän vastaisi vahingosta AsOYL 24:2:n vahingonkorvaussäännöksen perusteella, jakautuu kunnossapitovastuu normaalien vastuusääntöjen mukaan.

Lain perusteella osakkeenomistaja vastaa tällöin hallitsemansa osakehuoneiston pinnoitteiden uusimisesta ja yhtiö oman vastuunsa mukaisesti rakenteista ja eristeistä. Jos vesivahinko ulottuu lisäksi esimerkiksi alakerran osakehuoneistoon, vastaa yhtiö tähän liittyvien rakenteiden ja eristeiden kunnossapidosta sekä alakerran osakehuoneiston pinnoitteiden uusimisesta, koska vahinko on syntynyt yhtiön vastuulla olevien rakenteiden kautta tulleesta vedestä.

Eli lähtökohtaisesti huoneiston omistaja vain huoneiston pinnoista jne. ja taloyhtiö muusta. Ainoastaan siinä tapauksessa, että omistaja ei ole toiminut huolellisesti voi hän joutua korvamaan muutakin vahinkoa.

Myös mahdolliset erityissäännökset vastuunjakotaulukossa voi muuttaa em. tulkintaa.

Kiireellisissä tai pienissä asioissa voit soittaa lakipuhelimeen
0600-18000*, josta saat lakiapua.

Soittamalla lakipuhelimeen 0600-18000* saat nopeaa ja asiantuntevaa lakiapua. Lakipuhelimeen vastaa aina lakimies tai varatuomari. Lakimies puhelin on edullinen lakineuvonta puhelin.

*Lakipuhelin on maksullinen puhelin, josta saat lakineuvontaa puhelimitse. Puhelun hinta on 2,44 €/min+pvm. Jonotus on maksutonta. Laskutus tapahtuu kätevästi suoraan puhelinlaskulla.