Vähentynyt velkajärjestelyhakemusten määrä

Tilastokeskus uutisoi, että velkajärjestelyhakemusten määrä on vähentynyt, jopa 31,1 % tammi- kesäkuussa 2019.

Tämä on huomattu myös meidän toimistolla, sillä me toimimme velkajärjestelyn selvittäjänä ja näiden tapausten määrät on vähentynyt. Velkajärjestelyhakemusten määrä on vähentynyt, koska talous- ja velkaneuvonta siirtyi kunnilta valtion oikeusaputoimistoon. Tämä organisaatiomuutos on hidastanut toimintaa sekä hakemusten laadintaa. Olettavasti tilanne kiihtyy loppuvuotta kohti ja velkajärjestelyjä haetaan piakkoin normaalilla tahdilla.

Jonkin verran on lisääntynyt sisarsivustomme hae velkajärjestelyyn sivuston velkajärjestelylomakkeiden täytöt. Tätä osaltaan selittänee myös edellä mainittu organisaatiomuutos, sillä talous- ja velkaneuvonnassa on pitkät jonot. Meidän kautta jonoja ei ole ja velkajärjestelyä pääsee hakemaan nopeasti ja tehokkaasti.

Lähde: https://www.tilastokeskus.fi/til/velj/2019/02/velj_2019_02_2019-07-16_tie_001_fi.html

Kiireellisissä tai pienissä asioissa voit soittaa lakipuhelimeen
0600-18000*, josta saat lakiapua.

Soittamalla lakipuhelimeen 0600-18000* saat nopeaa ja asiantuntevaa lakiapua. Lakipuhelimeen vastaa aina lakimies tai varatuomari. Lakimies puhelin on edullinen lakineuvonta puhelin.

*Lakipuhelin on maksullinen puhelin, josta saat lakineuvontaa puhelimitse. Puhelun hinta on 2,44 €/min+pvm. Jonotus on maksutonta. Laskutus tapahtuu kätevästi suoraan puhelinlaskulla.