Viron yritysilmapiiri houkuttelee yrityksiä ympäri maailmaa ja viime vuosina yhä useampi yritys on siirtynyt Viroon mitä erilaisimmista maista. Viro liittyi Euroopan Unionin jäseneksi 1.5.2004, jonka jälkeen yhteinen valuuttaa ja yhtenäiset EU direktiivit helpottivat suomalaisten asiointia Virossa.

Virossa yrittäminen on erityisen suotuisaa yritysverotuksen puolesta, koska virolainen yritys ei maksa veroa jakamattomasta voitostaan ja yritys voi sijoittaa varansa eteenpäin verottomasti. Myös osinkoverotus on kevyempää Virossa kuin Suomessa. Uusin ehdotus osinkoverotuksen uudistamisesta laskee veron jopa 14 prosenttiin, joka on yli puolet vähemmän kuin Suomen vastaava veroprosentti. Viro on myös edelläkävijä sähköisessä asioinnissa ja uuden elektronisen henkilökortin avulla yrittäjä voi hoitaa liiketoimintaansa pääsääntöisesti täysin etänä. Tällöin moni byrokratinen asia hoituu Virossa nopeammin ja helpommin kuin Suomessa.

Suomeen verrattuna Viron yleinen hintataso on kohtuullisempi, joka voi hyödyttää yrittäjää monella eri tavoin, kuten paikallisten yrittämiseen tarvittavien tuotteiden ja palveluiden hankkimisella. Viro voi myös monesti olla suomalaisen yrittäjän ensimmäinen askel kansainvälistymiseen, josta voi ponnistaa aina vain pidemmälle ja syvemmälle Eurooppaan.

Viron yleisin yhtiömuoto on rajavastuuyhtiö, OÜ, eli suomalaisen osakeyhtiön tapainen pääomayhtiö, jossa osakasvastuu rajoittuu yhtiöön sijoitettuun pääomaan. Minimipääoma, joka yhtiöön tule sijoittaa, on 2500 euroa, jonka voi tehdä myöhemmässä vaiheessa. Tämäkin on selvä etu verrattaessa suomalaisen osakeyhtiön perustamiseen, jossa osakepääoma on maksettava heti ennen kuin yhtiö voidaan merkitä kaupparekisteriin. Rajavastuuyhtiön perustaminen on suositeltavaa pienille ja keskisuurille yrityksille.

Verotukselliset kysymykset tulevat erittäin merkitykselliseksi, kun harkitaan yhtiön perustamista tai liiketoiminnan siirtämistä Viroon. Mediassa esiintyneet lausunnot eivät anna oikeaa kuvaa verokysymyksistä, jotka liittyvät Virossa yritystoiminnan pyörittämiseen. Verotuksellisista eduista ja hyvästä liiketoimintailmapiiristä Virossa voi jokainen päästä nauttimaan, kun asiat toteutetaan oikealla tavalla.

Liiketoiminnan aloittaminen Virossa on joustavaa sekä nopeaa ja mielellämme avustamme Teidät alkuun. Lisäksi suosittelemme konsultoimaan meitä myös verotuksellisissa kysymyksissä, jotta vältytte ikäviltä yllätyksiltä.

​Meiltä saatte kokonaispaketin, jolloin pääsette nopeasti aloittamaan yrittämisen Virossa. Avustamme yhtiön perustamisessa, osoitepalvelun ja tilitoimiston hankkimisessa, neuvomme verotusasioissa sekä muissa lakiasioissa. Lisäksi kauttamme saa yrityksen kotisivut, verkkotunnuksen ja logon suunnittelupalvelut sekä käyntikortit.

Kiireellisissä tai pienissä asioissa voit soittaa lakipuhelimeen
0600-18000*, josta saat lakiapua.

Soittamalla lakipuhelimeen 0600-18000* saat nopeaa ja asiantuntevaa lakiapua. Lakipuhelimeen vastaa aina lakimies tai varatuomari. Lakimies puhelin on edullinen lakineuvonta puhelin.

*Lakipuhelin on maksullinen puhelin, josta saat lakineuvontaa puhelimitse. Puhelun hinta on 2,44 €/min+pvm. Jonotus on maksutonta. Laskutus tapahtuu kätevästi suoraan puhelinlaskulla.